Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Digi Internet RM3 Memang Hebat

Salam...

Bosankan kalau ada broadband tapi takut nak tengok video dekat youtube atau website yang lain. Takut-takut nanti dah pertengahan bulan kuota dah sampai. Alamatnya internet baru pertengahan bulan dah macam siput. (T_T). Tak ada ke internet yang unlimited sekarang ni dengan harga yang berpatutan?

Ya kepada Digi. Broadband ke internet mobile? Mari sini dekat-dekat aku nak cerita. Meh meh...

Aku pernah pakai broadband celcom dan maxis (aku potong sebab takut dorang blacklist aku. Haha). Service yang diberikan sedikit mengecewakan. Tak pasti pula kalau telco tersebut dah upgrade service tu. Tahun lepas dah start tak pakai broadband celcom (RM60++). Sekarang ni masih lagi pakai broadband maxis (RM40++). Sangat perlu bercatu-catu kalau nak main internet seperti tengok cerita online, download video dan macam-macam yang menyebabkan kuota internet cepat habis. Boleh setakat nak tengok fb, search biasa, dan baca-baca. 

Bila teringin nak tengok cerita. tutorial atau apa-apa dekat youtube. Aku subscribe internet mobile maxis yang RM2/100mb/day. Sebelum ni hanya untuk satu jam je kita boleh guna. Tapi sekarang dah per day pulak. Tetapi... ha ada tapi lagi. Kalau korang dah guna internet lebih dari 100mb, makanya korang dah tak boleh guna dah internet. Sebab dia bukan unlimited. Kesian. Bolehlah setakat nak tengok satu cerita lagi berapa minit nak ending tup-tup sampai mesej yang korang dah guna 100% 100mb tu. 

Sehinggalah aku temui salah seorang pengguna orang kuning (digi) yang dengan selumber badak mendownload sebarangan tanpa henti. Hanya dengan Rm3 korang boleh layan seberapa banyak cerita dan mendownload sampai kering otak nak fikir cerita dan video apa lagi korang nak download. Memang nampak macam mahal dari maxis mobile internet je sebab maxis Rm2/day. Korang tak perlu risau sebab walau pun masa nak beli internet mobile digi ni dia tulis Rm3/100mb. Tetapi dia unlimited dan laju. Happy tak? 

Antara yang perlu korang ingat bila dah subscribe digi internet Rm3 tu ialah:

1. Tempoh 12 am - 12 am (bukan sistem rotate. Er maksudnya kalau korang subscribe pukul 2 petang, dia tetap akan tamat pada 12am)

2, Automatik tolak kredit RM3 kita bila dah pukul 12 am kalau korang tak hentikan langganan. Memang macam tu kot style dia. Dah tolak baru hantar mesej. Grr... Tapi kalau korang memang guna lagi esok so biarlah dia tolak. Untuk hentikan langganan dial *116#

Kalau nak rasa berbaloi bolehlah guna digi mobile internet. Jangan tanya pasal broadband digi or pakej internet yang Rm30/500mb/montthly sebab tak guna lagi.

p/s: Kalau korang setakat surf biasa-biasa je boleh je pakai broadband maxis/celcom/digi. Terserah.

Mengapa perlu berbelanja lebih??
(^_^)v

Beware With Your Deadorant

Don't sweat it...
Arghhh..

Salam.

Why do you sweat? It is your body's natural response to overheating, excitement or stress. To cool down, your body automatically releases a fluid from sweat ducts near the skin's surface. This fluid is mainly water, but also contains mineral salts which leave those crusty white rings under the arms on your shirts. However, they also provide food for bacteria, which causes odours. All humans sweat. It is just more obvious means more skin surface - and more sweat glands.


Solution?

Know Your Weapons

Antiperspirant : Anti perspirants stop sweat temporarily by plugging or sealing sweat pores. The plug is small, harmless and washes away the next time you bathe. (It canalso be removed by excess wetness, so it may bewise to re-apply antiperspirant throughout the day).

Deadorant : Fresh sweat generally does not smell... but it stays on your skin, bacteria on the skin interact with salts and minerals in sweat, and it may begin to smell bad. Eating spice or strong-scented foods like onions can also affect the smell of your sweat.

*A good solution is an antiperspirant with deadorant. The best contain ingredients to reduce wetness plus neutralise the bacterial reaction on the skin which causes the odour.

Huh! Must buy the new one (antiperspirant+deadorant). Babai.

No Sweat (*-*)/

Kalau Orang Mengumpat kita...

 

(*-*)v Hikhikhik~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up