Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Salam Maulidur Rasul kepada awak yang tengah baca tuh


Wah esok cuti maulidur rasul kan. Bestnya cuti. Tapi sila paham i xdapat pon cuti.
Korang sila lah jeles. tolong lah. ngee~
Esok walaupon g keje tapi bos wat sambutan maulidur rasul. So ada makan-makan free tu yang i lap u bos even kene marah. kih3~ shuhhhhh tolong jangan bagitau bos i tau. Nanti lagi kene marah.
Sekarang nie kalo ada pape tak puas hati dah tak boleh nak luahkan kat FB tau.
Nanti bebudak ofis tau lah. Kan dah kantoi nanti. So just share kat blog lagi best. Tak de sesape yang tahu kecuali korang ni ha. Tengah baca blog pelangiisya kan kan??
Haa... bace je tau. Simpan pas bace. Biar pecah di perut jangan pecah mulut korang nanti i buat.
Hohoho!!!

(gambar yang memang tak de kaitan dengan anda)
wee~
Eh cuti ke keje sok? Kalo cuti selamat bercuti ok. Kalo keje selamat berbakti kepada company anda. Besok agak2nya boleh balik awal kot. Tapi Kene OT lah. uhuk3~ keje berlambak-lambak tau.. sapa mau tolong sila angkat kening. huu.
Kebelakangan ni memang terlalu busy or aku saje busykan diri.
Owh MEMANG BUSSSYYY LAH!!!
Macam2 perlu disiapkan. Pastu banyak juga yang terpaksa dicheck.
Tadi dengan cheque tak clearnya. Tengok2 cheque yang aku bank in tuh tak de pon dalam bank statement. Grrr ni salah bank ke salah aku. Hishh.. tapi kalo salah aku mesti cheque tu akan return. tapi idoknye lak bank return. Ke salah runner aku? ntohnye lah xdapek den nak menolong. Kita tunggu dan lihat. Aku dah col bank. Hope xde benda yang bakal merumitkan keje aku. arghhh!!!. Presure.

tired~

*text missing*

Rahsia daripada Dr.Fadzilah Kamsah

Kenali pemilik blog ini melalui rahsia tarikh lahirnnya, tulisan dan bulan kelahiran.
peace^^v

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr.Fadzilah Kamsah..

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Contoh: 01 05 1987
0 + 1 = 1
Maka kotak pertama adalah 1..

Kemudian campurkan kesemua nombor..
0 + 1 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 7 = 31
Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :
3 + 1 = 4
Maka kotak kedua adalah 4..

Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua
1 + 4 = 5

Maka kotak ketiga ialah 5..

Jika hasil campur lebih dari 9 maka perlu dicampur lagi untuk mendapat kotak ketiga.


hasilnya..
1 :pemimpin
4: rajin
5: boleh berbincang

ha korangnya apa pula?? Try lak kira-kira ye sendiri.


hmm kalo ikut bulan lak pemilik blog ini seperti ini mengikut rahsia dr fadzilah kamsah.

*Kekerasan hati dan degil,

*kuat semangat dan bermotivasi tinggi,

* pemikiran yang tajam,

*mudah marah apabila tidak dikawal,

*pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian,

*perasaan yang amat mendalam,

*cantik dari segi mental dan fizikal,

*tidak perlu dimotivasikan,

*tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain,

*mudah dipujuk,

*bersikap sistematik (otak kiri), =+-&$$@#%

*suka berangan,

*kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu,

*bahagian telinga dah leher mudah diserang penyakit,

* daya khayalan yang tinggi,

*pandai berdebat,

*fizikal yang baik,

*kelemahan sistem pernafasan,(owhhh tolong i sesak napas... wee)

*suka sastera, seni dan muzik serta melancong,

*tidak berapa suka duduk di rumah,

*tidak boleh duduk diam,

*tidak punya ramai anak (ha cm ne ni? xcukup pasukan bola) lalala~,

*rajin dan bersemangat tinggi,

*agak boros. (no no no..)


kalo tulisan lak..

Pertama : Tekanan

i. Tekanan yang kuat (ha i tulis memang nak tertembus ke page2 seterusnya. lalala~)
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas.
· Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif

ii. Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas.
· Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit

Kedua : Bentuk Tulisan

i. Tulisan yang bulat-bulat
Semua huruf ditulis dengan bulat
· Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)

ii. Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leper
Tulisan yang angular dan sharp
· Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri (otak logical)

tak sure lak yang mane satu bentuk tulisan saya nih... adoi~

Ketiga : Kecondongan

i. Condong ke kanan
· Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih
sayang, berani, pemurah

ii. Condong ke kiri
· Introvert, suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka
campur orang

iii. Tegak (ha saya nye tulisan memang tegak2 macam bendera. kih3)
· Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan
tengah

iv. Campur-campur
· Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Keempat : Kerapatan

i. Jarang-jarang
· Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.

ii. Rapat-rapat
· Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

kerapatan pon xsure gak. (ke sebab tengok dia nya intipati x power) hahaha...

hari ni cuti sebab hari ni ahad tau




as salam~
Seminggu kot tak update cerita pape kan. Bukan takde benda nk cite tapi tak sempat nak cite.
kih3~ akak bz lor. Biase lah keje jadi orang bawahan memang banyak keje tau.
Tambah lagi keje swasta. owh~ fever.
Sape nak ambik sya keje kat gov nie. Cpt lah.. lambat sangat nak pilih. Apa susah, nampak je nama siti aisyah tuh terus lah pick up. grrr!!!
"tu lah yang p ambik course tah pape tu sape suruh.. Cbe ambik yang senang nampak tujunya"
arghhhh nyesal main taruk-taruk je course . Serius bengap tol. Penat je jadi orang pandai.

Apa lah korang ni bersyukurlah apa yang ada. hehe. Tak kesah lah ambik degree tp jadi clerk pon.
Asalkan halal.. Tp arwah ayah aku clerk gak kenapa gaji cecah riban gak. hoh! Mybe sebab aku comel kot. :p

STOP!

kita cite pasal lain lak eh.
semalam kan. Erm bukan malam tau. Semalam siang. hoho
Start belajar driving kereta. Orang tuh jemput kat opis i lah naik ni.

(honda insight)
owh nonono baru nk launching mane de orang bawak lagi.

Orang tuh datang naik ni lh.

.
.
.
owh malu lah nk tunjuk. Kete kancil je. Biase lh untuk budak baru belajar. hehe
Uhuk....nak naik honda. ekeke~ Awak tuh pegang stering pon tak reti. Peace.
Ok naik kete kancil pon tak pe. Harap-harap ensem. Baru semangat nak belajar.
haha (gelak jahat). Ok fine tak ensem langsung. Orang tua besar dan gelap. Dia kata korang-korang ni lah yang wat dia sampai rentung. kih3~ (padan muka)
Dalam kereta tu ada lah dia terang2 siket. Dia kata nak memandu ni kene pandai berfikir dan tak boleh bengap. (terukkan ayat dia) Dia kata dia garang ckit tp jpj bapak lagi garang x bole kautim langsung ma.
Sampai kat litar memandu dia benti bawah pokok. I dah risau dah. Berpeluh2~
"Ok sekarang sy nak memperkenalkan kompenen2 dalam kereta ini"
Pe lagi aku p bantai gelak lak. "skemanye ayat" Tah pape lah aku nih. adoi. Gelak xtentu pasal lak.
Pastu dia terus lah membebel. Meh i listkan everything yang dia cakap.
1. bahagian 2 & 3 (bahagian 1 dah lepas iaitu ujian undang2)
2.bahagian 2 adalah "parking" & 3 adalah jalan raya
3.parking ada bukit, 3 pointer n parking tepi
4.bahagian 3 ada 3 jalan yang akan kita belajar. (jalan kt taman permai, QTI n jalan ke jusco)
5.Ada 10 kompenen kita kene check sebelom memandu.
(laras kerusi, check cermin sisi n tengah, sit belt, free gear, start enjin, signal, lampu,
wiper n air, hazard/lampu kecemasan n last pon pon (hon))
6. fungsi break, minyak n cluch(eh betol ke eja) ngee~

korang2 yang dah pandai memandu ni kalo tanya apa fungsi ketiga2 pedal kt bawah tu bole jawab tak? kalo xleh sila bagi kereta kat saya.

Soalan nya:

1.Berikan fungsi2 break, cluch n minyak?
Orang tu kata sume pedal ni ada dua fungsi ok.
I jawab sume betol tp satu salah. haha~
Nak tau i jawab pe?
.
.
.
.
.
.
.
.
break untuk berhenti n slow.
cluch untuk berhenti n tukar gear
minyak untuk jalan dan jalan... kih3~
.
.
.
ha tang minyak tuh salah.
nak tau sebab pe.. dia tunjuk bile dia masuk gear n angkat cluch terus kereta gerak. Tgk2 dia xtekan minyak pon. See~
So jawapan yang betol minyak adalah untuk melaju n perlahan kereta sahaja. owhhh..

Last dia ajar tukar gear n guna hand break.
Dia tanya lagi soalan tau.
Gear ada brape sumenye?
Dengan confidennya i menjawab ada 6 gear.
Tp salah sebab tertinggal satu gear lagi.
The answer is gear free.
hoho~
Pastu nak angkat handbreak satu dua tiga.. Berat gak gear tuh. kih3~ Nak turunkan lak kene tekan button. Kalo kat kawasan rata angkat sekali je hand break. kalo atas bukit bru 3 kali.

Nak tau x... mase belajar tukar gear tuh dia...
dia pegang tgn i. Tak suke.. Kalo cik abang i yang pegangkan bagus (ekekeke~). Ni dia. Tangan dah la besar gelap lak tuh pegang tangan i yang mulus nih. lalala~
Cm ne ek? nak wt cm ne dh terpakse.
Abg... nanti tolong ajar sayang tukar gear. Nanti bole abg ambik kesempatan pegang tgn syg. Bajet nak ajar tukar gear lah kan. hahaha~ Sengal tol. Eh,.. lamak lupa. Abg pakai kereta auto.
Sesapa bawak kete manual leh ajar saya x? cepat angkat tangan. Syarat anda kene ensem. kuang3~ tipu je.

Huh jauh membebel.
Penat x bace?
Nak cite lagi ni.. kalo penat xyah bace or continue esok lak eh. babai.

Pas dah belajar tukar gear tuh. belajar jalan lak. Mula2 neves gak. Pastu ok lah. Nak tau x..
Pastu kita g kuar lak. G belajar kat jalan raya sebenar. Owh neves kembali. X pe ke aku tanya.
Cikgu tu cakap tak pe lah. Grr~
Dalam kereta tuh dia asyik bercakap je. Penat nak layan. Dia sebenarnya nak test kita bole memandu x kalo tengah driving. Dia kata ada org bole bercakap dan bole berfikir next step yang perlu dibuat semasa memandu. Tp ada org tuh dia xboleh berfikir dua benda sekali. contoh nak selekoh ke atau nak mengatasi beberapa halangan, dia xboleh nak bercakap. Hurm tak sure lak i ni org yang macam mana.
Tp yang pasti mase tengah drive tuh memang membebel je aku. Contoh:
1.ish kereta ni sibuk je org nk lalu dia pon nk lalu jalan nih.
2.bebudak ni main tengah2 jalan lak. X tau i ni baru belajar. Langgar kang.
3. lamak ada orang lah. (mksdnye ada kereta kt depan tp i nk ke selekoh tuh)
4.huh isau lh kang terlanggar kete yang cantek2 n mahal2 nti.
5. opocot!! terkejut aku. org nihhh.. main jalan je.
hahaha~ cikgu tuh dh x terlarat nak melayan aku.

Tambah menakutkan hujan lak mase kt jalan raya tuh. Lagi lah isau kn kn.

dah penat meronda2 dengan i yang drive 10,20,30,40 je kami pon balik. Benti dulu kt depan ofis untuk tukar tempat duduk balik. Dia pesan aku jalan wat malu depan bebudak yang duduk kt depan ofis nih. aku pon tekan cluch n break... pastu siap angkat hand bread 3 kali. Cikgu tu pon cakap eh pasal angkat sampai 3. satu sudah.. bukan atas bukit pon. Pastu aku cakap habis tu cam ne? Dia kata cam tu lah. ngee~

Balik.......... setelah 2 jam belajar.

Cikgu tu cakap dia bukan orang tempat belajar tuh. Tp ofis tuh xcukup tenaga pengajar so panggil dia untuk mengajar beberapa org yang xsempat nak diajar lagi. Cikgu tu pon pilih2 lah. Dia kata dia pilih yang cun2 je. Ekekeke~ owh aku ni cun eh. peace ^^v
Pak cik nih nanti orang yang ensem2 dapat org yang xcun lak cam ne. huehuehue~
Punah harapan i nak dapat cikgu yang ensem2. lalala~ eh gurau je nti cik abg i marah lak.



jalan-jalan tahun baru cina. wee~


Salam... hai pe khabar semua.
hope korang sihat je ek. Sekarang ni musim orang sakit.
ada je yg dok mc kn. Saya alhamdulillah sihat wt masa nie.
weee~


(sihat kan)
Bile cuti tambah sihat i.
Semperna cuti ni baik p jalan2 dari melepak kt rumah. Betol tak?
Ngee~

Xde lah. Actually kalo xada pape sgt memang tak lah rajin sangat nak keluar.
Tadi p survey keperluan nak tetttt~
Wah memang cantik kain2 nye. Harga pon berpatutan nak dibandingkan dengan menyewa baju yang dh siap. Design boleh ikut selera kita, size kita n boleh di sewakan semua. Yang penting jahit sediri ma..hik3~
money2~
sepasang bju leh sewa RM500. Kalo dh ada orang sewa sekali je dh balik modal pon.
cayalah. Memang berbaloi.

Tp jalan2 xdapat lama sebab bawak mem besar. X larat lak nak berjalan. xsampai sejam jalan dah nk balik dah. adoyai~ huhu.

(pssstt.. ni lh org nye. Yang pakai baju kotak2 nih)


Memang sedih dua jam je kot keluar. Ini membangkitkan ketidakpuashatian.
hoho~
eh2 nak tau tak?
Kitaorg nih kalo berjalan mesti bergambar even tempat tu dh lapok. Macam jakun lak tgk port2 yg menarik mahupun tidak. Pe lagi silakan. lalala~

peace ^^v


Ini dengan adik yang sedang belajar kt IIUM. Dia ni memang aku xsuke sangat nak bergambar dengannya sebab menampakkan yang aku ni rendang dan comel. Kui3~



Owh ni lagi sorang yang makin meningkat dewasa n tinggi. Eh knp aku xtinggi2 lagi. Lambat betol nak tinggi kan. huh!!
Adik ni panggil baby tua. Dah besar gajah nih pon still panggil baby tau. X mampu dielakkan.
Selalu memang dok ngadap dia je. Boleh dikatakan hari2 lah. haha. ofcos lh kn sbb kita org satu bilik n kt umah mmg dok ngan dia je and mak.

Sila lah anda sume lihat kejakunan kami melihat tanglong.
mesti cina2 kat luar sane tuh berasa nak hadiahkan je satu tanglong yang berlambak kt umah diaorg kt kami satu kan kan.


Tak pe lah janji kami hepy walau dapat keluar kejap je kan.
Pssttt psssttt.
Gong Xi Fa Cai sume. Terutama kepada ofismate : tommy, henry, edward,james n sape lagi xingat lak. Tibe2 lupe ingatan. Korang.. i nk angpau ma.. hehe.
Musim tahun baru cina ni kt ofis hari2 makan limau mandrin.. cirit i~ wekk. (^^)v
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up