Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

hujan oh hujan

salam olzz.
Mesti sedih kalau sapa-sapa dah plan nak keluar hari ni kan
Hujan di sini tak berhenti-henti sejak pagi sesubuh lagi sampai sekarang.
Aduh sejuknya memang xtertahan. Mandi pon td terpaksa jer. Nak beku dibuatnya..grrr~

Agak2 sampai bila ujan ni nak berhenti?? Hari ni sume orang melekat kat rumah je.
Nasib baik ambik keputusan keluar g bandar semalam. Kalau x mesti i sedih air mata darah sebab terpaksa tunda hajat ke hari lain.

Hari ni hujan xbenti2,
habis tu biar saya lah benti.
wekk~

makin hari makin sayang


Comey kan dua2. lalala~ jangan lh muntah. Ni ciptaan Allah. X salah bila di puji.blogger-emoticon.blogspot.com
Tambahan lagi anda sume pon comey2 belaka. hehe.. fair kn.

Ni lh antara tempat yg sesuai untk famili n couple untk berjalan makan angin. ngap3xblogger-emoticon.blogspot.com
Seronokkan kalo ada org sayang kita.
Ape org tua tua kata.
MAKIN HARI MAKIN SAYANG... Kui3~
Semoga hubungan kami diredhai Allah dan segala urusan kami berjalan lancar.
Tarikh telah ditetapkan cme tgu onn je. heheblogger-emoticon.blogspot.comowh malu~ (sila jgn tgk)

Kalo kita bercinta,
Ingatlah bahawa dialah insan yang terakhir bertahta,
Yang akan membawa kita melayari bahtera cinta,
Hingga ke pelusuk dunia,
Mengakhiri sisa-sisa kehidupan dengan pengisian yang penuh bermakna. Amin~


Nasib dah jadi tunangan orang. wee~



haha sengal je statement nih.
Yelh kalo lmbt2 nti msti pening mak tau nk pilih yg mne.
Mne tau kang siap masuk meminang i. mmg giler~

i xmau i dh berpunya. lalala~

hahaha bajet cm ada je yg nak ke i ni kn. Muka xlawo sgt, mata sepet kalo gelak mmg xnmpk, idung kalo pkai spek mmg mau terlondeh je, kulit xputih mcm salju. Cewah.. rendah diri bagai nih. hahaha.

Terimalah daku seadanya akan ku terima mu seadanya juga.
babai.

Pra L motor yang macam Hampeh~

Salam dear.
Hari ni x p keje pon. Ponteng~ bla bla bla
Col ank bos @ cik kiyah kitaorg pggl.

??: helo *text missing*
s: helo, cik kiyah ada?
??: kiyah ada col xbole pass.
kiyah: helo, *text missing* iye. Sape ni?
s: aa dari maybank nk confirm cheque.
kiyah: owh kejap2.
(p cari buku cheque kot)
kiyah:ha confirm2 byr proton edar.
s: eh salah.
kiyah:a salah. Cube bce no cheque
s: (xsmpai ati lak) wei aisyah lh. Hahahha...
kiyah: sengal tol dak nih. hahaha
(ceettt sengal dia pggl)
hahaha xpe jnji dia hepy gelak2 sbb dh wakenabebbb. lalala~
slumber badak je kn i kene kan anak bos. Nasib bos mmg xde ari nih. ngee~ ^^v

dialog pnjg lg kot. Tp tbe2 rse nk S.T.T.P
td kn xdpt g keje sb ada pra L moto. Cam biase 3 jam.
Mula2 dlm sejam tuh dgr ceramah bla bla bla~
xrmai pon yg pra L moto ari nih n sume muda2 blaka. Akak sorg je yg 80an. Akak??? haha
So kne lh berlagak muka cm belasan bagai. Smpai kawan bru ni dh lama borak2. Dan2 je ckp i ni umur 18 same ngan dia. Dh gitau umur sebenar xmo lak caya bantai gelak2.
*tau lh i ni kecik n comey. hoh!

lantak p lh nk caya ke x. Pas rehat 30minit. terus g gelanggang moto.
Ok masing2 pilih r moto. Padahal moto sume sama jer. hehe~
Huwaaaaa part nih mmg fail pastu.
Nk start xmo idup lak. Segan mati hidup xmau lak mto nih.
Uncle tuh terpakse tlg i idupkn. First kene pusing2 kt jalan kosong.
Giler berlagak ble selekoh tuh senget badan beb..
Pastu kene masuk litar dia wt pusingan 8. Time tuh dh fail dh. Dh nmpk zaman kegemilangan td dh lenyap. Kt titi kalo ada sungai cnfm mmg serah diri terus kt sungai. lol.
i siap jatuh moto lg. So sad~ nk angkt lak xterlarat. grrr~
Apa ke susah sgt nk bwk moto. Mcm2 ragam td. lawak pon ada. Ada gak budak pompuan yg cm aku. Tgk dri belakang terkengkang2 dia nk imbang moto. Owh Semoga dapat wt yg terbaik moto nih nti. Amin~

P/s: Abg belikn kete je lh. Nk bawak kete je. haha~





Seronoknye keje~

Salam sume~
Pekerja contohkah statement ayat di atas. Mmg lh. Dh cm rajin menOTkan diri di ofis.
Sane cni dh memintak2 duit kt i. Sila beratur anak-anak sume. Siap cheque nti cik pelangi akan col n rojer2 anda anda dan anda.
So kerna dek xmau dorg dpt cek nye n i pon berkorban jiwa dan raga wt overtime tuk wt cek mereka. Nasib ditemani oleh rakan seperjuangan i yg sedang menghitung hari. (nak meninggalkan opis bulan 2 nih) sobsobsob~
Balik keje mmg dia anta sbb xkan nk biarkan i sorg2 nk magrib2. psssttt... skrg nihkan dia alwayz ditemani oleh bf bru nye. I malu2 kucing dok dalam kete sbb ada bf dia. wat main2 tombol pintu, lap2 tingkap, main bukak tutup tingkap. Konon2 xnmpk kewujudan dia. hik3~

Bulan nih i kaya ckit dr sebelomnya lh. Cukup lh nk belanja barang dapur mewah ckit. Ekeke~
cam mak mak dok beli barang dapur.
Xpe all gurlz out there akan jadi mak mak gak including me. hoho~
Nanti kene blajar masak, blajar kemas umah, blajar jaga anak, blajar jaga suami n so on.
Owh mmg byk pompuan kene blajar kan2.. ada byk addition subject. Wee~
Sape2 yg malas sila xyah kawen. Sape xnk kawen angkat tangan!!!
sape nk sila wt2 bodoh je. haha.

eh mmg xbrape minat time hari2 raya kene keje. betol x? Khamis ni kan THAIPUSAM.
So as a 1 malaysian kita kne cuti sbb raya. lalala~
Hmm.. wt status in advance lh ckit.
"selamat menyamput thaipusam kepada semua yg menganut hindu/india". Kepada kawan2 saya kt opis tuh. Tasha, tangga, auntie cleaner, n sape tah lagi xbrape nk tau. hehe.

Diaorg cuti ke x ek? bos kasi cuti x? kasi kot...

Bos... xnk kasi i cuti gak ker? hoh!


to be a MODEL??



Sekarang ramai sgt jadi model. Jeles2~ sume chantek2 kn.
Macam2 model ada. Model baju, model tudung, model underwear (opss..), model aksesori n macam2. Kalo kita nk masuk jadi model cm tu boleh ke?? haha... cm x cukup syarat je. Cnfm kene reject.

"owh kamu xcukup tinggi, xcukup chantek, xcukup seksi (lalala~) xcukup menarik"
Mesti rase nk lempang2 kalo kne ngata cm tuh kn.

So xyah lah susah2..

Jadi lah model yg x diiktiraf.

For example:

model TIANG

Kihkihkih... ada gaya tiang x? huh! ngata siap lh. Punya lh banyak tempat menarik. Tertarik kt tiang juga. Rosak2... hahaha

next top model..

Model POKOK


hahaha~
Apakah pasangan ini xde tempat yg cntk untk posing??
>suke ati lh nk posing kt mne pon.. wekk~

Kepada yg berminat untk mengambil KAMI sangat dialu-alukan. kui3~ (gelak keanak-anakan)

Overtime @ overpaid

salam gurlz n boyzz~ hehe
Saje nak kepoh kepoh yg i overtime harini selama 1.15 - 2.30. (ha kire lh sendiri brape lama)
Terlalu byk keje nk dibuat kt ofis sekarang smpai xmenang tangan.
Lebih2 lagi since ofismate sorg ni nk benti keje dh. So mmg beberapa keje telah di main passing2 kt aku.

Owh no.... n bertimbun lah tray aku banyak yg tertangguh. So dihari yg bahagia (ari cuti untuk semua pekerja di n9) aku terpaksa merajinkan diri untuk berkerja (double tau ot time2 cuti umum ni) suke2 even penat.
Time2 genting untuk dak2 account department buat keje tbe2 ada yg dpt keje gov n nk benti dh. Seronok betol dia dpt keje gov. Dapat lar dia jauhkan diri dari tekanan kt ofis nih. arghhhhh!!!!
Ilang satu fren kt dalam bilik authorized person only nih. Sedey2 (T_T) n bakal diganti dengan org baru.
Isnin ni masuk kot. Xtau lh dia nih ngam ke x ngan kitaorg yg gila2.
(dorg kata aisyah nih lawak lh. lembut tp lawak)
Eh lawak eh. Xkusangka dh ada keje sambilan jd pelawak kt opis. Hoh?

So kira2 duit gaji bulan depan bole lh backup ckit dgn dgn ada nya ot sbb monteng byk sbb nk ambk lesen.
Ha xcite lg kn ari rabu ari tu g test computer. Suke tau~ dapat full mark you.. Alhamdulillah.
(eh masti korg ckp aku ni tu pon nk cite kt blog. Saje je nk menunjuk kn)
xpe lh apa sume nk pikir. Xde niat lain selain saje nk share2. Aku ni org kata bengap ckit tp syukurlh dpt lulus. Isau tu sbb main dgn duit sume tu. hehe~

opsss!! tertinggal cite kt ats tu. smlm kn ot 5 jam. Lama ke kejap?. Ok lh. Mengantuk sbb ujan membasahi bumi.
Tp semakin berkurang lh keje yg perlu disettlekan. Isnin ni mesti busy. Kang tgh wt keje ngan tepon nye ada je org nk col. Sila lh col kt department lain leh? hoho.. Kadang2 n selalunya dorg nk cakap ngan org lain. penat je angkat n kene pass2. adoi~ Tekanan2. (Hoi!!!! nk mintak keje bukan main dlm resume : leh keje under presure. See now what happen ma? xtahan ke??) ekekeke~ Ala senyap2 suda lh. Kita2 je tau k. Pas bace sila ilang ingatan. ^^v peace.

Pe lagi nk kecoh2 cite kt sume lg ek. hmmm... ha.. Nti blajar bawak kete ari Sabtu ni (22hb Jan) n Moto (27hb Jan).
Harap aku xkene marah ngan cikgu cikgi kt cituh sbb bengap sgt. haha.

Korang nih bace2 je dh solat ke? kalo belom baik solat dlu pastu sambung bace k. babai i nk solat. ekekeke~

eh bukan tebu. macam buluh..

hahaha~


xtau nk cakap apa. Sila berehat ye. go to the Next blog. ngee~

Mak Cik TEBU!!!!

Wah cm xpercaya penggila pink pink dah jadi mak cik tebu. *wink2*
Kui3~ Skrg tukar header n backgound bru yg lebih suci murni. Tatap lama2 pon xpe.
Sbb byk kelebihan bila tgk blog nih.
First leh tgk tuan nye.. ekekeke~ (tipu2.. xleh tgk. Malus i~)
Pastu leh skodeng2 perkembangan owner blog nih.
The main point sebenarnye nk kabo yang warna ijau nih xkn rosakkan mata anda anda sume.

1. ramai saintis untuk terus membuat kajian. Jawapan dan kesimpulan yang didapati tanaman memang memberi kesan positif terhadap suasana kerja di tempat kerja. u see.. ha kt tempat keje leh tgk blog i.

2. Penyelidik di Netherlands telah menunjukkan bahawa anda yang yang bekerja menghadap monitor komputer akan menjadi lebih selesa dengan adanya pokok hidrokultur di tempat kerja. kalo xde pokok hidrokultur tgk blog pelangiisya pon cun gak. hahaha~

eh pehal lak nk suh sume tgk blog nih.. hehe. opsss..
Mak cik tebu nk mendoakan sume blogger n readers sihat2 n mendapat mata yang sihat. babai..

owh hodoh nye~

hehehe buruk nye header bru i nih.. x meow2 langsung. Malas lh. Benda2 cm nih kne tgu datang mud. babai.

owhhh Malaysia sangat hot yaww~



salam...


Hepy new year!!!!
1.1.11 sgt cantik nombor ini. Ada byk ke kenduri kawen hari ni ek??
Tgh pikir2 ni nk cari trikh kawen i lak.. fuh~
Xpe2 tu next post lh cite sblom dalam decide tarikh yg dicanang.

Cam kejap je kn pejam celik pejam celik (sila buat ye)
dh habis belajar.

pejam celik pejam celik (nk kne ckp lg ke?)
dh berpunya i nih meow2~ hak2

pejam celik pejam celik (mmg nk kne pelempang)
dh masuk 2011. hahaha... suke n takutnyee.. tahun nih full schedule i k.
Dengan nk kne g kursus nye lagi. (opsss bukan kursus kawen eh sbb i dh pegi ritu) Ni nak pegi kursus memandu lak esok pagi2 nye.. Hajat nk membuta terbatas. U see.. pagi2 lg dh bz nye.
Next day dh msuk keje balik. u plzz see it... i kne keje k. bz x? hoho anggap lh i adalh wanita yg sgt popular n schedule alwayz padat. :p

Keje tu dh jadi rutin. This year i kne prepare for my wedd. Hopefully everything berjalan dgn baik. Mybe wt simple je. I bkn ank org berada nk wt cm wedd ank naza k... mmg giler gempak.
Owh tp ada gak komen yg xbaik kn pasal perkahwinan tuh. Abaikan~
i xcmpur u.. gedix. Lol

Cm ni gayanya i kne lebih pndai main masak2 kt dapur. Bru leh jadi wife contoh dlm negara. Uuu~ support me bkn suspek me


(Malaysia HOT)

hoh?? ok gmbr blur sbb fon adk i murah. haha~
penat je glem2 cm ni cm datin u ngan spek gelap.
tlg lh paham Malaysia kn panas. I x than silauuu~ arghh
Hari ni 1.1.11 mmg rmai giler org kt bndr cm sardin.
Kalau jalan seyes cnfm kne langgar2 bahu tuu. hey plss xsuke i.
Tp hari ni g jalan best walau penat. I n syira bantai karok kejap.
Lagu :ayu yg smpai d mercu, sarah kesetiaan, hero, lagu titanic tuh, mely goslo gantung.
Wah rmai giler org tgk. Cm artis kami k.. malus i~ vokal control habes.
nyanyi lagu ella kesal dh out. Sore ilang. tititit~

Lepas tu bru kitaorg capai matlamat sebenar g beli brg dapur. errrr rse suri umah i..
cm mak2 beli barang dapur. Berat tau xde sape tlg angkat. No plastik bag 4 today.
Owh kne tmbh duit..grrrr xsuke2.

Balik2 tunggu bas. Bas??? ok fine. I kn bru nk blajar kete. Sesaba lh.
Omg mmg lama tgu k. Smbil tgu smbil mkn ais krim RM0.99.
Kematu tet menunggu akhir nya bas pon sampai.
Cm grrrr je dlm bas. Padat mmg xhingat. Tlg kebelakang belakang lg belakang lagi cpt.
Lempang laju2 kn pak dreber nih. Cm kne gam sume org dibuatnya. Sabar nyee....

Nti korg jgn kuar hari tahun baru. 1hb 1. Mmg jemmmm. 0_0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up