Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Digi Internet RM3 Memang Hebat

Salam...

Bosankan kalau ada broadband tapi takut nak tengok video dekat youtube atau website yang lain. Takut-takut nanti dah pertengahan bulan kuota dah sampai. Alamatnya internet baru pertengahan bulan dah macam siput. (T_T). Tak ada ke internet yang unlimited sekarang ni dengan harga yang berpatutan?

Ya kepada Digi. Broadband ke internet mobile? Mari sini dekat-dekat aku nak cerita. Meh meh...

Aku pernah pakai broadband celcom dan maxis (aku potong sebab takut dorang blacklist aku. Haha). Service yang diberikan sedikit mengecewakan. Tak pasti pula kalau telco tersebut dah upgrade service tu. Tahun lepas dah start tak pakai broadband celcom (RM60++). Sekarang ni masih lagi pakai broadband maxis (RM40++). Sangat perlu bercatu-catu kalau nak main internet seperti tengok cerita online, download video dan macam-macam yang menyebabkan kuota internet cepat habis. Boleh setakat nak tengok fb, search biasa, dan baca-baca. 

Bila teringin nak tengok cerita. tutorial atau apa-apa dekat youtube. Aku subscribe internet mobile maxis yang RM2/100mb/day. Sebelum ni hanya untuk satu jam je kita boleh guna. Tapi sekarang dah per day pulak. Tetapi... ha ada tapi lagi. Kalau korang dah guna internet lebih dari 100mb, makanya korang dah tak boleh guna dah internet. Sebab dia bukan unlimited. Kesian. Bolehlah setakat nak tengok satu cerita lagi berapa minit nak ending tup-tup sampai mesej yang korang dah guna 100% 100mb tu. 

Sehinggalah aku temui salah seorang pengguna orang kuning (digi) yang dengan selumber badak mendownload sebarangan tanpa henti. Hanya dengan Rm3 korang boleh layan seberapa banyak cerita dan mendownload sampai kering otak nak fikir cerita dan video apa lagi korang nak download. Memang nampak macam mahal dari maxis mobile internet je sebab maxis Rm2/day. Korang tak perlu risau sebab walau pun masa nak beli internet mobile digi ni dia tulis Rm3/100mb. Tetapi dia unlimited dan laju. Happy tak? 

Antara yang perlu korang ingat bila dah subscribe digi internet Rm3 tu ialah:

1. Tempoh 12 am - 12 am (bukan sistem rotate. Er maksudnya kalau korang subscribe pukul 2 petang, dia tetap akan tamat pada 12am)

2, Automatik tolak kredit RM3 kita bila dah pukul 12 am kalau korang tak hentikan langganan. Memang macam tu kot style dia. Dah tolak baru hantar mesej. Grr... Tapi kalau korang memang guna lagi esok so biarlah dia tolak. Untuk hentikan langganan dial *116#

Kalau nak rasa berbaloi bolehlah guna digi mobile internet. Jangan tanya pasal broadband digi or pakej internet yang Rm30/500mb/montthly sebab tak guna lagi.

p/s: Kalau korang setakat surf biasa-biasa je boleh je pakai broadband maxis/celcom/digi. Terserah.

Mengapa perlu berbelanja lebih??
(^_^)v

22 budak comel:

RazFiRa said...

baguslah digi ni :)

fizz said...

just want to share,

sy pki maxis rm48, pastu sy langgan vpn RM5..broadband sy jdi unlimited,speed blh capai 2mbps,hari2 downlod jerk..hehe,klo nak bc detail blh g kat sini..http://tinyurl.com/unlimitedbroadband

"sharing is caring"

pelangi isya said...

thankz fizz for ur info.
Terus langgan vpn ipangi tapi for maxis skrg xdpt guna. Orang tu kata maxis blocked port tu.

Kalau dah boleh guna nanti pelangi war-warkan. haha.

Anonymous said...

ada contact x na langgan vpn

pelangi isya said...

boleh masuk website ni http://www.e-pahngi.com/

Anonymous said...

aq guna digi mobile..kat bb dpat 512 kbps jer..tp unlimited

pelangi isya said...

Sekarang ni saya tak mencadangkan anda semua dengan digi.

Sebab:

1)digi sekarang dah pandai anta masej bgtau kuota kita nak dekat habis. (still unlimited but slow giler)
2)tak selaju seperti sebelom ni. (pelik aku)

to anonymous: slow gile kalau 512kb je. Brape sen bayar ha?

Tn Khairi said...

sya pakai celcom 1malaysia campur vpn .. xde limitd dah layn youtube je tiap2 hari

sya lanngan 1m VPN
http://mulutmerah.net/cart

hadiey_hazel said...

Mcm mana nak henti langganan tu ye? nki henti tapi tak tahu mcm mana.

herli_pras.blogspot.co. said...

Digi internet fuck you....
Line Eror nak untung banyak kut.

pelangi isya said...

Hadiey: Cara nk hentikan langganan boleh click balik tempat awk langgan tu. Dia akan ada satu part hentikan langganan.

Herli: Yup u r right. Digi internet dh tak bagus. Mintak upgrade.

Sadiq Aq said...

bleh guna ke vpn di bdband maxis..

Anonymous said...

Ape beza mobile internet ngan hotlink broadband maxis?

pelangi isya said...

Sadiq: Yup sebelum ni boleh. Tp start tahun lepas vpn mcm dh kena block dgn maxis. Tak tau lah sekarang dh boleh ke belum. :)

Anonymous: Mobile internet dan hotlink broadband rasanya xde beza mana pon. Cuma harga dan speed dia je lain. Hehe xsure sgt.

Anonymous said...

vpn leh guna kat phone ke?

Anonymous said...

saya langgan celcom broadband daily tp dah dua minggu sy guna sbb dah kene hack. bayar rm5 je untuk dapat internet free seumur hidup haha

Nik Fikri said...

macam mana nak Menghentikan langganan Internet Mobile Digi harian 100 MB? dah habis kradit dibuatnya :'()

Anonymous said...

*116# pg part yg kita pilih tu pilih 99 pilih unsubscribed

Anonymous said...

Wat masa nie...digi yg terbaik....celcom no 2 sbb kat umh aq celcom xleh nk guna...line slow...klu kawasn,kat umh aq nie...kat umh org laen laju pulok...senget r celcom...baik pakai digi...setel line...laju sampi xlarat nk guna..

Syazwani Yusri said...

Saya nk tanya mcm mna nk hentikan langganan digi tu kalau dah tekan *116#??

joe jkeszposzt said...

Nak tanye aku dh pkai paket bb monthly RM18 tp unlimited.
So. Aku nak try kat phone sony aku, aku nak pakai digi.
Kire" mana bagus? Montly, weekly, ? Sebelum daftar nk tau dulu,.
Takut dia corrupt credit saye :(

aishah said said...

nak tya klo kite bli mble itnet digi untuk sbln tapi trikh krdit kite da tmat tmpoh intent y kite bli tu msih ley gunakan lg tak atau kite kne tpup just idupkan trikh?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up