Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Digi Internet RM3 Memang Hebat

Salam...

Bosankan kalau ada broadband tapi takut nak tengok video dekat youtube atau website yang lain. Takut-takut nanti dah pertengahan bulan kuota dah sampai. Alamatnya internet baru pertengahan bulan dah macam siput. (T_T). Tak ada ke internet yang unlimited sekarang ni dengan harga yang berpatutan?

Ya kepada Digi. Broadband ke internet mobile? Mari sini dekat-dekat aku nak cerita. Meh meh...

Aku pernah pakai broadband celcom dan maxis (aku potong sebab takut dorang blacklist aku. Haha). Service yang diberikan sedikit mengecewakan. Tak pasti pula kalau telco tersebut dah upgrade service tu. Tahun lepas dah start tak pakai broadband celcom (RM60++). Sekarang ni masih lagi pakai broadband maxis (RM40++). Sangat perlu bercatu-catu kalau nak main internet seperti tengok cerita online, download video dan macam-macam yang menyebabkan kuota internet cepat habis. Boleh setakat nak tengok fb, search biasa, dan baca-baca. 

Bila teringin nak tengok cerita. tutorial atau apa-apa dekat youtube. Aku subscribe internet mobile maxis yang RM2/100mb/day. Sebelum ni hanya untuk satu jam je kita boleh guna. Tapi sekarang dah per day pulak. Tetapi... ha ada tapi lagi. Kalau korang dah guna internet lebih dari 100mb, makanya korang dah tak boleh guna dah internet. Sebab dia bukan unlimited. Kesian. Bolehlah setakat nak tengok satu cerita lagi berapa minit nak ending tup-tup sampai mesej yang korang dah guna 100% 100mb tu. 

Sehinggalah aku temui salah seorang pengguna orang kuning (digi) yang dengan selumber badak mendownload sebarangan tanpa henti. Hanya dengan Rm3 korang boleh layan seberapa banyak cerita dan mendownload sampai kering otak nak fikir cerita dan video apa lagi korang nak download. Memang nampak macam mahal dari maxis mobile internet je sebab maxis Rm2/day. Korang tak perlu risau sebab walau pun masa nak beli internet mobile digi ni dia tulis Rm3/100mb. Tetapi dia unlimited dan laju. Happy tak? 

Antara yang perlu korang ingat bila dah subscribe digi internet Rm3 tu ialah:

1. Tempoh 12 am - 12 am (bukan sistem rotate. Er maksudnya kalau korang subscribe pukul 2 petang, dia tetap akan tamat pada 12am)

2, Automatik tolak kredit RM3 kita bila dah pukul 12 am kalau korang tak hentikan langganan. Memang macam tu kot style dia. Dah tolak baru hantar mesej. Grr... Tapi kalau korang memang guna lagi esok so biarlah dia tolak. Untuk hentikan langganan dial *116#

Kalau nak rasa berbaloi bolehlah guna digi mobile internet. Jangan tanya pasal broadband digi or pakej internet yang Rm30/500mb/montthly sebab tak guna lagi.

p/s: Kalau korang setakat surf biasa-biasa je boleh je pakai broadband maxis/celcom/digi. Terserah.

Mengapa perlu berbelanja lebih??
(^_^)v

92 budak comel:

RazFiRa said...

baguslah digi ni :)

fizz said...

just want to share,

sy pki maxis rm48, pastu sy langgan vpn RM5..broadband sy jdi unlimited,speed blh capai 2mbps,hari2 downlod jerk..hehe,klo nak bc detail blh g kat sini..http://tinyurl.com/unlimitedbroadband

"sharing is caring"

pelangi isya said...

thankz fizz for ur info.
Terus langgan vpn ipangi tapi for maxis skrg xdpt guna. Orang tu kata maxis blocked port tu.

Kalau dah boleh guna nanti pelangi war-warkan. haha.

Anonymous said...

ada contact x na langgan vpn

pelangi isya said...

boleh masuk website ni http://www.e-pahngi.com/

Anonymous said...

aq guna digi mobile..kat bb dpat 512 kbps jer..tp unlimited

pelangi isya said...

Sekarang ni saya tak mencadangkan anda semua dengan digi.

Sebab:

1)digi sekarang dah pandai anta masej bgtau kuota kita nak dekat habis. (still unlimited but slow giler)
2)tak selaju seperti sebelom ni. (pelik aku)

to anonymous: slow gile kalau 512kb je. Brape sen bayar ha?

Tn Khairi said...

sya pakai celcom 1malaysia campur vpn .. xde limitd dah layn youtube je tiap2 hari

sya lanngan 1m VPN
http://mulutmerah.net/cart

hadiey_hazel said...

Mcm mana nak henti langganan tu ye? nki henti tapi tak tahu mcm mana.

herli_pras.blogspot.co. said...

Digi internet fuck you....
Line Eror nak untung banyak kut.

pelangi isya said...

Hadiey: Cara nk hentikan langganan boleh click balik tempat awk langgan tu. Dia akan ada satu part hentikan langganan.

Herli: Yup u r right. Digi internet dh tak bagus. Mintak upgrade.

Sadiq Aq said...

bleh guna ke vpn di bdband maxis..

Anonymous said...

Ape beza mobile internet ngan hotlink broadband maxis?

pelangi isya said...

Sadiq: Yup sebelum ni boleh. Tp start tahun lepas vpn mcm dh kena block dgn maxis. Tak tau lah sekarang dh boleh ke belum. :)

Anonymous: Mobile internet dan hotlink broadband rasanya xde beza mana pon. Cuma harga dan speed dia je lain. Hehe xsure sgt.

Anonymous said...

vpn leh guna kat phone ke?

Anonymous said...

saya langgan celcom broadband daily tp dah dua minggu sy guna sbb dah kene hack. bayar rm5 je untuk dapat internet free seumur hidup haha

Nik Fikri said...

macam mana nak Menghentikan langganan Internet Mobile Digi harian 100 MB? dah habis kradit dibuatnya :'()

Anonymous said...

*116# pg part yg kita pilih tu pilih 99 pilih unsubscribed

Anonymous said...

Wat masa nie...digi yg terbaik....celcom no 2 sbb kat umh aq celcom xleh nk guna...line slow...klu kawasn,kat umh aq nie...kat umh org laen laju pulok...senget r celcom...baik pakai digi...setel line...laju sampi xlarat nk guna..

Syazwani Yusri said...

Saya nk tanya mcm mna nk hentikan langganan digi tu kalau dah tekan *116#??

joe jkeszposzt said...

Nak tanye aku dh pkai paket bb monthly RM18 tp unlimited.
So. Aku nak try kat phone sony aku, aku nak pakai digi.
Kire" mana bagus? Montly, weekly, ? Sebelum daftar nk tau dulu,.
Takut dia corrupt credit saye :(

aishah said said...

nak tya klo kite bli mble itnet digi untuk sbln tapi trikh krdit kite da tmat tmpoh intent y kite bli tu msih ley gunakan lg tak atau kite kne tpup just idupkan trikh?

Sarifah said...

unsubcribe/batal dial *128*3*1*1#

Syafiq Afiq said...

Salam,nk tny vpn tu ap..gma utk apa ? utk unlimitedkn internet ka ?

Syafiq Afiq said...

Salam,nk tny vpn tu ap..gna utk apa ? utk unlimitedkn internet ka ?

pelangi isya said...

Yup boleh.

pelangi isya said...

Internet still boleh guna rsanya sbb dh tolak duit siap2.

pelangi isya said...

Waalaikumsalam. Vpn ni untuk unlimitedkan internet. Selain tu bila guna vpn kita ada kebebasan untk surf mne2 website tanpa sekatan.

Anonymous said...

isya,,nak kiss boleh?

kakipromo said...

best juga plan digi ni

Mohd aswan12 said...

Macam mna nak buat maxis unlimited tolong share

DrEm said...

lepak

abgchik90 said...

vpn ada yg privte tak

Anonymous said...

internet xleh guna kalau airtime expired walaupon dah beli data sbulan skali pon..

rizal brahim said...

trick digi easy.. 50sen shari.. unlimited .. aku dh gune.. still sampai skrg oke lg.. tgk youtube lancarr doo. mcm2 movie aku tgk.. harap trick ni kekal lahh... ad sape minat ..pm aku kt wc : id : eyyjal

sian titi said...

aku dh buat tp asal xbleh?aku gne digi best.

rizal brahim said...

ko buat cmne.. wc jeee

mustaqim alias said...

Salam isya, cmne nk ugrade speed digi unlimited bb 50sen shari tu? Hope isya bleh tlg mus.. 011 25656 050 whatsapp wc : musealias tq(^^,)

rizal brahim said...

trick tu dh closed .. trick 50sen .pm
.id
:eyyjal .. lajuu speed

Anonymous said...

Rizal ibrahim..wasap sy 011 16187651.speed dpt brp?

Katak Poiy said...

Hahaaaa.... Aku terkena

eyyjal said...

trick 50sen unlimited .. digi. pm me : id wc : eyyjal

Ahmad Jafferi said...

Itu bukan trick ini plan digi blackberry promosi..tp yg 50sen bkn unlimited just sehari 1gb shj kouta yg dbri. Klau nk unlimited just msj ON SOCIAL ke 2000 & apn setting korg kene edit jgn buat yg baru..tkot apn loncat ke apn asal kdit akn dipotong..klu xleh edit peranti korg perlu root untuk bypass software baru.

Ahmad Jafferi said...

Achu hui master hackerz blog 1malaysia korg lawat dia punya blog kompom bhasil...

Ahmad Siraj said...

ON BB BBM ni dah x blh buat kan... ???

Fazly Wahab said...

Bro..nak edit apn nak edit apa je..tq..

Fazly Wahab said...

Aku buat pun dah x boleh dah..ada sapa2 tau buat x..

Ahmad Siraj said...

mmg x blh buat dah.. sy pny dah terminated... pastikan... kredit sentiasa cukup.. sim aktif.. jgn off hp.. sy tkna sbb off hp saat auto renewal.. klu hp tpdam pn x blh.. spe yg still pkai..jg syarat2 ni ok.. dia untung

rabiatul adawiyah mohd hanafiah said...

Rugi tol laa

eyyjal jal said...
This comment has been removed by the author.
eyyjal jal said...
This comment has been removed by the author.
Digi said...

http://bit.ly/1vofXxr ...harap membantu

Anonymous said...

http://bit.ly/1CjLeXl (boleh tahan laju)speed

muhamad firdausi said...

tolohg bg apn yg on social tu kat den...

aman sentosa said...

ada cara baru tak..on bb bbm sent ke 2000 semua dh tak boleh guna dh

Anonymous said...

http://bit.ly/1KYxENa . ni manual *128# .. ada kt bawah tu..

Anonymous said...

jangan tension..
http://bit.ly/1Dws9D1

Anonymous said...

http://bit.ly/17aJc0M ... ape noob sgt.. pakai plan sosial.. apn mcm dlm tu.. tu bawah link ad tutorial

Anonymous said...

Bbm ada lagi la. Pm sy nanti sy ajar 0136437139

Muhammad Zaim said...

Bbm tu boleh buat lg? Mcm mne?

fairoz shah said...

SALAM SEMUA....
DAH TAK PAYAH LA NAK JUAL2 BENDA NI....NAK CARI DUIT HARAM BUAT APEEEE.....KALAU DAH ADA ILMU SIKIT KEDEKUT BAGAI...BUKAN BOLEH BAWAK MATI PUN...ITU LA BANGSA KITA...MCM NI SAMPAI BILA TAKAN MAJU LAA..LAIN LA KALAU DIGI NI KAU PUNYA.SENANG JE KORANG IKUT STEP AKU NI...
SETTING...MOBILE NETWORK....ACCESS POINT NAMES...ADD APN BARU:KAT NAME TYPE DIGI PAS TU KAT APN TYPE blackberry.net PAS TU SAVE.KORANG PILIH DIGI YANG BARU ADD TADI TIK JE.PAS TU PERGI KE SMS TYPE: ON BB BBM ANTAR KE 2000. TGGU SMS DARI DIGI: SUCESSFUL REGISTRATION.PLS RESTART PHONE....PAS TU KORANG OFF ON BALIK PHONE...THAN KORANG ON MOBILE DATA...PASTU KORANG TRY BUKA YOU TUBE 4-5 MINIT PAS TU TRY CHK BALIK BALANCE..KALAU TAK POTONG KORANG BERJAYA...DIGI AKAN POTONG CREDIT 0.50 SETIAP HARI SO KORANG PASTIKAN JANGAN TERLEPAS TOPUP ATAU TAMAT TEMPOH NANTI KORANG TAKDAPAT BUAT BALIK.KALAU DAH BERJAYA KORANG BOLEH PAKAI INTERNET UNLIMITED SAMPAI LEBAM.DAN BOLEH JUGA PAKAI KAT BROADBANG,HOTSPOT DAN LLN...SHAIRING IS CARRING...SHAIR SEMUA NI KAT KAWAN2.INGAT MAKAN DUIT HARAM DENGAN CARA NI ( ALLAH MAHA MELIHAT)...buat mase ni blackberry ada problem sikit...korang tryla sampai boleh nanti.cara ni aku pernah beli ngan orang rm 20 aku x nak org lain pn rugi macam aku...haram kalau korang jual kat org lain ni sumpah aku.

Anonymous said...

trick tu speed slow.. puii.. 1 mbps tak lepas.. layan youtube pun xdpt hd.. trick tu x bole pakai lagi.. digi dh tau.. forum CG dh ad crita.. bnda basi bro ..

Anonymous said...

beli yg 3hinggit ni bleh bypass tuk online smua tanpa had.. pandai3 korek ssh tunel

izni nakatsu said...

Dah 4 ari sy send stop Bb tu tapi hari2 dorg duk tarik 50sen kredit saya. Benci la camni. sy nk unsubscribe tp digi masih tarik duit sy.

hamadaui iujujki said...

Mcm mana nk buat bypass?

peNimBa ILmU di TaNaH AnBiYa' said...

betul3 .. sy pon pernah pkai yg bb pnya plan .. tp baru di block dlm minggu ni .. mohon kalau ada trick lain blh tlg share .. mati akai dah ni .. nk internet unlimited .

Anonymous said...

blh ajar tak bro

Anonymous said...

Tak bole da. Digi tuka untuk buat on bb bbm tu. Nanti tahu yang baru saya cakap k

Anonymous said...

sesape x de idea ke unlimited digi ni...pakai ssh tu malas la

gung putra said...

Jdb

gung putra said...

Aku ada buat digi nie tak tau lah simkad kamu blh buat kah tdk nie. Aku baru buat seminggu lepas ternyata internet digi nie free. Pertama buat plan nie guna kredit rm10 ja kawan2 . Yg guna digi ja yg blh. Step 1 pilih rm3 yg seminggu yg 0MB. Step 2 pilih rm3 sehari 150MB. Tapi mau jam 1 subuh keatas ja.. semoga yg mau buat tuh semoga berhungtung

Nana said...

Mksudnye, kne langgan semua tu pkul 1am keatas ye?
Quota xjln ek?

irfan said...

X boleh dah bro...kena cuba trick lain la plak

irfan said...

Trick tu dah x leh guna bro..aku pun beli trick tu rm25...

irfan said...

Mohon tunjuk ajar bro :)

Iefsan Iefsan said...

Izni nakatsu = blackberry tlak duit blh gna lg la 2

Lukman Hakim said...

Sapa2 yg brhati mulia at sini..bleh tolong kongsi ngn sya tntang digi 50sen internet..pm sya whatsap or wechat 0175125771..tq

Lukman Hakim said...

Bro rizal..beriknlah tunjuk ajar..whatssap 0175125771..wechat pow bleh..

Anonymous said...

rm3 smggu boleh bypa** intrnet **limited laju mcm ada qu*ta.. murah je, rm20 sbln by**ss **limited.. nk sye ajar, wasap 01136144780.. guna pasang kt pc, kmudian buat hotspot..

SENTUL BETOOT said...

ajr saya blh.watsPp 0166519251

Si Bunga~ said...

plan bb to smpai bile boleh oke ??? td baru jee terminated ,, to pon sbb xpired date .. hmmm . sape boleh tlg ajar kn trick lain takk ?? ��
email : hajaleha@gmail.com

anold xpunk said...

dpt ke?

anold xpunk said...

nohon share sikit

anold xpunk said...

mohon ajar 0105812852 whatsapp

anold xpunk said...

whataapp 0105812852

Anonymous said...

Kenape skarang da xbole buat ke 2000 digi.da tukar kod ke

Anonymous said...

Bagus ...fairoz.gua suka cara lu.klu ada trik maxis atau celcom sile bagitau.bbm skang dah upgrade system.

Anonymous said...

edit ape kat APN tu.tunjuk ajar ckt.

Mel Tie said...

Mcm mna nk buat? Tlg ajar saya 0165727786

Mel Tie said...

Mcm mana nak buat ni? BOleh tlg ajar ke .

SK BIDOR 2 said...

On bb bbm sent to 23000 / 2000 dah x blh guna. Ada trik ln tak. Tolonggggggggggg

Anonymous said...

Salam...blh bg tlg ajar tak nak bypass ataupun unlimited ke..Tlg ajar saya...01131229153..Tolonggggggggg

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up