Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

kenangan lalu

salam w.b.t... duduk2 tgk2 gmbr lama tibe2 teringat masa kt u dlu... ewah cm dh lama lak aku meninggalkan zaman di universiti padahal xsmpai 2 bulan lagi aku menganggur kt umh neh. hmm.. dulu mse time habis kelas je cpt2 ajak cik tehah p cafe mamam. wah byk nye makanan.. aku pilih2 then cari purse putih yg dh jadi cream tuh. ish mana lak nih.. adoi bru teringat tertinggal bwh bantal kt bilik. Dan2 kerap lak cm nih. Almaklumlah kt bilik bwh bantal tuh cm kire selamat gituh dr perompak malam. Kalo dorg seluk2 cnfm tersedarnye.. kih3~ nasib ada teman mse nk g mkn. kalo x malu guwe.. Silap2 kne basuh pinggan mangkuk kt belakang. dushhhh!!! Hai rindu lak kt group mse tahun akhir. Sbb sblum tuh aku n tehah group lain dan kita org berpaling tadah. lalala~ bersebab k. Ble dh tension2 wt keje pastu plan2 jalan2 g mkn2, g round KL, g down town ke up town tah.. hehe.. n last skali g i-city. even aku n tehah je pompuan yg 3 org laki lalaki katakan dorg sgt lh menghormati satu sama lain n sng dibwk berborak. part kutuk2 pon thu je dorg nih kalah pompuan. gagaga~

haa ni satu lagi kisah kt u yg sengal mengal. Nk d jadikan al kisah.. g lh nk wt gmbr pasport, leh lak tauke kedai tuh kata aku nih cm org jawa.. (aduh pak... ngak thu ngomong jawa neh. Ngapain bicara sebegituh) pastu xde mkne lh aku nk tny lebih lnjut.. xtau motif dia ckp cm tu kt aku. (sebb mata aku sepet ke?? sbb hidung x mancung ke?? sbb muka aku kuning terang cm kne tenyeh kunyit ke?? arghhh biar r) tp kalo kita tgk cite2 sinetron tu muka dorg cntk2 kn.. lalala~

hmm sape nk gemuk kne masuk u ke?? aku masuk u makin debab aku. masuk cm tiang kuar cm drum.. owhhhh no no no...

Bercerai!!!

panas topik ari nih..
rumah tangga mana xkan bergolak.. skali skala putir beliung akan muncul jgk.
Diam2 seseorg itu, ble mrh @ rase x puas ati akan menyebabkan org itu especially lelaki menunjukkan rse xpuas hati dorg kt si isteri.

Cube teka apa terjadi bila pergaduhan or isu2 sensitif muncul dlm kehidupan sesebuah keluarga.
1. pukul (biasenye laki r kn.. kih3)
2. nanis (holoholoholo... pompuan kot)
3. mengadu kt mak or ayh (org tua ble tgk ank cm ni msti dh ngelabah)
4. baling2 barang
5. hentak2 barang n so on
6. mula lh larikn diri..
7. ank2 bingung
8. diam..
9, byk lh lagi. 'lu pikir r sndiri.. wa x larat nk listkn sume nye ok)

Mybe untk org yg berpengalaman mcm aku x seberapa layak utk menilai sume ni. Aku sndiri bujang lagi tau.. but no available.. lalala~
Tapi berdasarkan apa yg aku lihat td. Benda ni kecik je. Tapi sekecil api bole membara n membakar diri.
Tambahan lagi bila kita tinggal dgn ibu bapa skali. Bila gaduh ofcos lh ada yg nanis2 n ibu bapa pon panik dan sama2 naik angin. Rasionalnya, xde penyelesaian untuk mslh remeh jika cmpur tgn bermula dgn api+api.

solution yg bole di buat:
wt muka yg sgt x innocent. (eh msti lh.. kita x wt pape pon kn)
wt2 x thu (what happen nih....)
pastu g kt laki yg mrh tuh. (tgu lama ckit, kang x pasal2 kita yg kne)
then slow talk lh kt laki tuh ckp knp jadi cm nih.. hmm kita wt dialog nk3??? best ckit nk menghayati.. hik3

si penyibuk: knp ni tettt... apa dh jadi?
si suami: xde lh biase lh mslh umh tgga.. pastu mak cmpur tgn jadi cm ni lh.
si penyibuk: laaa... ye lh tp knp jd cm ni. Knp kakak nangis? cbe cite ckit.
si suami: ni soal hati..
(adoi dh mcm filem soal hati. ada kan?? huhu)
si penibuk: Knp lak
si suami: biase bole je hujan2 pon ambk n anta dia g kje. Basah2.. ni tbe2 lak naik kete ngan supervisor dia.. bukan xbiase org ambk kalo ujn pon..
si penyibuk: (adoi kureng paham mulanya..) knp kakak nk g keje ni ngan laki ke?
si suami: xlh ni pasal pg td. Kn dia balik keje pagi. hujan pastu dia naik kete ngan laki.
si penyibuk: ooo jeles lh ni. alah tetttt nih.. xde papelh tuh. bla bla bla bla...
byk lagi tp malas nk taip... kah3... cube wt cite sndiri ye.

hmm... ssh gak kn ble dh berkeluarga.. jeles menjeles ni lumrah alam. Tp biasenye pompuan kuat cmburu tp ni laki yg kuat cmburu. Ada gak laki cm ni. Sbnrnye kita bertuah ble laki ni jeles kt kita. Nmpk sgt yg di benar2 mencintai kita n xnk kehilangan kita. So sweet...
Tp ada tempatnye.. kalo smpai tgn naik kt sana cni apa kess. igt ngah masuk WWF kot..
Harap2 jauh lh sume tu kt keluarga anda anda dan anda semua ye..
org ketiga yg ada di sekeliling xperlu lh naik angin sama. Tp kita bole membantu meringankan situasi tuu.. kebijaksanaan anda mampu menyelamatkan keadaan. Amin..

(owh bru teringat.. patotlh tbe2 je pg td tutttt masuk bilik then baring2 kt bilik i..) ha tu lh ending cite nih.. gaggaga... jgn pelik lh. n jgn byk assumption lak ek.

Yang baru tak sama Yang lama

(^^)v

Bila pikir2 scra tidak waras. Sesuatu yg baru tu tidak akan mempunyai value nye yg sama dgn yg lama. Wlau pun di tukar ganti, yg lama pasti still kita igt. Betol x...
kadang2 kita salah faham. Kononnye sudah ada yg baru, maka dgn tindakan rasionalnya yg lama disisihkan dan tidak dimanjakan. (aik apa nih)

teruskan...

Dalam kehidupan byk yg kita x perasan sebenarnya statement ini logik. Kita bukan budak2 lagi yg hanya bole berfikir jalan cerita pendek seperti aku sebatang pensil or aku sebuah basikal yang hanya menceritakan penyisihan bagi pihak yang lama. story mcm ni mungkin masih digunakan oleh budak2 sekolah rndh. Kita yg dewasa mampu berfikir. Hidup xselalu indah n mati x selalu kelam. Mungkin selama ni kita, kami atau pun pemerepek ini sndiri cuba menyembunyikan sesuatu untuk mengelak dari sesuatu perkara.


Namun,, msti korg dh pening kn.. adoi..
byk perkara yg bole di kaitkan bahawa yang baru xsama dengan yang lama. Bagi diri ni biarlh yg lama tetap bersama.

1. walaupun ada ayah baru tp, yang asli (lama) tetap x dapat dilupakan atau di ganti. Value nye x sama. Perasaan yg akan dirasai x sama walau kita pupuk semai n baja. Even kita menghormati mereka tapi... kita still mahukan yg lama dan sayangi nya biar dipanah dengan panah yang berbisa kerananya. Biar marah tp dia still ayah kita dan kita pernah melalui panorama kehidupan tidak kira suka ataupun duka. Kini kuharap yg lama tidak meninggalkan ku dan yg baru bahagia di sini seperti kemahuan diri nya.

2. Teponku hilang... uhuk.. walaupun diganti baru sekalipun, namun tepon lama tetap dirindui. Padaku ianya xdpt nk digantikan dgn kehilangan yg dialami. Perasaan terhadapnya berbeza sama sekali. Meskipun hanya tepon katak or nokia 3310 sekalipun. Kekesalan tetap terbekas.

3. hmm pe lagi ek.. bf lama???
owh hello...
bf merupakan nilai yg tidak diiktiraf secara rsmi. kih3... kalo tunang o husband bru bole.. so kawan2 kalo bab2 bf nih.. yg lama ke yg baru ke terserah anda. ianya fleksibel..
tp.. untuk my future (tunang n husban) i alwayz lov u.. i harap u x pikirkan yg lama. cetttt~ hahahha...

ok lah

Hepy father's day to my daddy, my love, my bro, my fren especially my team group..


babai nk g magrib..

maaf jika ada byk salah..

alahai friendster..

kecian fs dh lama x tertambat hati. Semenjak dh kemaruk kt fb.
Fs ditinggalkan mcm 2 je setelah ku temui teman bru yg bernama fb.
Fb dh ada, so fs jeling pon cm xnk. hahaha...

Tp ble tbe2 rindu kt fs. usha2 lh gak... tgk2.. fs dh xcm dlu. hampeh xde sape pon nk comment kn..
lain lh kalo fb smpai xlarat nk bce. (hik2 tipuuuuu x bek tau)
check2 mesej.. aik mne ilangnye sume msj. was2 cm ada org gode2 je..
mentang2 lh fs dh solo.. so rmai sgt nk cucuk jarum. huh!!

nanak tawan fs lg lh.. nk delete tp cyg.
3 taun bersama.. x mungkin dilupakan walaupun x slalu bersama ye cik fs. ngee~


Msti fb jeles sbb byk sgt nama fs dlm post nih.. huhuhu
fb jgn isau.. sb fs byk kali sbb ni kn alahai fs,,
soo kalau nk byk2 fb next time kite wt alahai fb eh..

kih3....

eh2 cop2..
korg pening x bce benda2 yg kita post kt blog nih??
xpe2 nanan isau ek.. i xmrh u all
sbb lec i pon suh i g msuk kelas BM.

lec: apa nih ayt tunggang langgang.. kalo wt tesis betol2. Biar benda yg u nk smpaikn sy bole rse.. bole feel.. tukar balik ayat nih.
lec lagi: haa yg ni pon sama betolkn ayat dia
aku yg sdg terhangguk2: hehe baik Dr. hmm eh yg ni Dr yg bg ayt cm tuh.
lec: eh yeke.. kamu ni yg xok sume saya salah. Yg ok sume kamu lh ye..
aku: hehe betol Dr...
lec: pas ni baik awk g ambk kelas blajar BM betol2.
aku: dlm ati lh. agak2 lh sume nk jawab bagai.. "(bermonolog: hai pelik tol. Mse skolah dlu cm ne leh dpt A je slalu.. kui3)

still confusing..
lalala~

Dh lama x jenguk

salam...

lama sgt dh x mengupdate this blog. Mcm2 kisah dh berlaku sepanjang tamatnya zaman bujangku di uni..

pahit manis perit getir sume ada. Kadang2 tergerak gak nk update blog nih dgn kisah2 yg aku lalui tp cm sewel je nk cite sume tuh.
kadang2 blog ni satu alternative nk kepoh2, nk lepas geram, luahan hati, cetusan minda, diari diri dan mcm2 lagi lh mengikut penilaian individu itu sndiri.

huhu.. pe hal lak nih.


so nk cite lh sikit peristiwa terbaru yg aku alami ye..

(skip je.. hahaha msti sgt mmbosankan)

sad story mory tau.. fon ilang..
cm ilang nyawa ble ilang fon tuh.
(fon kn mmbolekn kita col2 pakwe.hehe) pakwe je ke??? hmm xkn mak kot. satu umh xkn nk col bagai. hahaha..

Habis ilang sume gmbr kenangan dlm fon tuh xsmpat nk transfer.. penat posing2. gagaga~

Habis pusing cari fon tp xjmpe siap melakukan spotcheck ke ats beberapa individu. Cian lak dorg kalo dorg mmg x bersalah. tu lh first time aku beli tepon tp ilang lak.
touching u~:(

Next mori sad2 is bout my beloved alias my cinta (hehe blushing2 seyh) Hmm belek2 lappy nya tibe ym tersign in automaticly.
sob sob sob~ usha2 then stop.
i'm start crying.
xnk story mory pasal nih. hey go go u.. lost my memori..
yeayyy nothing happens la..
no worry plzzz pelangi...

family problemas.. x nk pikir dh. sibuk je ek nk thu..
hahahha...

k lh next time i stori stori lg ek..
byk lg yg berlaku sblum ni tp kang jd cm thesis lak duk cite dlm nih.. babai.. muaaaaaahhh..
lalala~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up