Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Rahsia daripada Dr.Fadzilah Kamsah

Kenali pemilik blog ini melalui rahsia tarikh lahirnnya, tulisan dan bulan kelahiran.
peace^^v

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr.Fadzilah Kamsah..

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Contoh: 01 05 1987
0 + 1 = 1
Maka kotak pertama adalah 1..

Kemudian campurkan kesemua nombor..
0 + 1 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 7 = 31
Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :
3 + 1 = 4
Maka kotak kedua adalah 4..

Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua
1 + 4 = 5

Maka kotak ketiga ialah 5..

Jika hasil campur lebih dari 9 maka perlu dicampur lagi untuk mendapat kotak ketiga.


hasilnya..
1 :pemimpin
4: rajin
5: boleh berbincang

ha korangnya apa pula?? Try lak kira-kira ye sendiri.


hmm kalo ikut bulan lak pemilik blog ini seperti ini mengikut rahsia dr fadzilah kamsah.

*Kekerasan hati dan degil,

*kuat semangat dan bermotivasi tinggi,

* pemikiran yang tajam,

*mudah marah apabila tidak dikawal,

*pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian,

*perasaan yang amat mendalam,

*cantik dari segi mental dan fizikal,

*tidak perlu dimotivasikan,

*tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain,

*mudah dipujuk,

*bersikap sistematik (otak kiri), =+-&$$@#%

*suka berangan,

*kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu,

*bahagian telinga dah leher mudah diserang penyakit,

* daya khayalan yang tinggi,

*pandai berdebat,

*fizikal yang baik,

*kelemahan sistem pernafasan,(owhhh tolong i sesak napas... wee)

*suka sastera, seni dan muzik serta melancong,

*tidak berapa suka duduk di rumah,

*tidak boleh duduk diam,

*tidak punya ramai anak (ha cm ne ni? xcukup pasukan bola) lalala~,

*rajin dan bersemangat tinggi,

*agak boros. (no no no..)


kalo tulisan lak..

Pertama : Tekanan

i. Tekanan yang kuat (ha i tulis memang nak tertembus ke page2 seterusnya. lalala~)
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas.
· Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif

ii. Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas.
· Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit

Kedua : Bentuk Tulisan

i. Tulisan yang bulat-bulat
Semua huruf ditulis dengan bulat
· Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)

ii. Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leper
Tulisan yang angular dan sharp
· Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri (otak logical)

tak sure lak yang mane satu bentuk tulisan saya nih... adoi~

Ketiga : Kecondongan

i. Condong ke kanan
· Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih
sayang, berani, pemurah

ii. Condong ke kiri
· Introvert, suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka
campur orang

iii. Tegak (ha saya nye tulisan memang tegak2 macam bendera. kih3)
· Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan
tengah

iv. Campur-campur
· Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Keempat : Kerapatan

i. Jarang-jarang
· Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.

ii. Rapat-rapat
· Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

kerapatan pon xsure gak. (ke sebab tengok dia nya intipati x power) hahaha...

2 budak comel:

penyejuk hati said...

sngt menarik..thx u for sharing (^_^)

pelangiisya said...

betol tu sangat menarik.. hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up