Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Selamat Tinggal Maxis Broadband, Selamat Datang Pilihan Yang Tepat.

Assalamualaikum...

Sekian lama memendam rasa dengan maxis broadband yang laju siput lagi dari dia. Akhirnya akan ku terminate juga, Hahaha.. Puasnya hati!!

 

Seperti yang korang sedia maklum, maxis broadband memang sangat slow macam tut... Kalau nak tunggu loading tu aku boleh siap mandi (bukti menguatkan ayat). Baru seminggu guna kuota dah semput-semput. Padahal dah bercatu-catu guna dah. Sampai youtube pon tak kenal dah. Kalau kenal pon hanya mampu pandang sebelah mata. Sebelah jiwaku pergi. hahaha apakah?

Tapi jangan risau, maxis fiber kan ada. Memang laju giler (bodek maxis, kang dia tak nak buat iklan dekat nuffnang aku. Mamposs) Haha..

Tetapi.. tapi lagi. Maxis fiber masih tak meluas liputan dia. Dekat kawasan rumah aku masih tak ada untuk maxis fiber nor unify. So pity me. haha.

Oleh yang demikian, (matik lah kalau cikgu bm aku baca. haha) aku pon pasang TM streamix (ah cm ne nk eja. Blank lak) Start berkuatkuasa pakai semalam. Terus terkejut berukband. Laju semacam. Dah terbiasa otak slow sebab ikut berukband internet yang slow so culture shock kejap. Kejap je ok.. Kalau lelama memang bengap lah tu.

 

Mula-mula dapat internet laju, ala-ala rasa cam duduk dekat Korea. Wahaha.. Owh tersedar rupanya dekat malaysia sebab ada bau nasi lemak tetibe.


Seronoknya surf internet laju sampai tak sempat nak kelip kelip mata. Streamyx TM ni kena siap dengan line telefon. Tapi tukang bayar bill kata nak selotape telefon sebab tak bagi guna. Haha cakap je lh tak bagi guna. Ni siap nak mangga gari semua telefon tu. Haha i tak jakuns ok. Kiki~

Jadi sekarang kalau nak keluar pergi mana-mana kena beli internet dekat fon jelah. Sebab streamyx ni untuk rumah sahaja. Kalau sebelum ni boleh lah bawa broadband (beruk) tu sekali. Tapi kini dan selamanya hanya tinggal kenangan. cett internet laju sampai jari pon laju main taip je tah pape ayat. Sowie.. lalala~

Okay. Sebab kos sara diri hidup dah meningkat dek kerana kau streamyx. Makanya akan terhapus movie astro (HBO, Max & ape tah satu lagi). Astro ambik yang basic sudah sebab kau suke ulang-ulang cerita je pon. Baik aku download or tengok dekat internet jerrrr.. (lempang sikit org tak sedar diri ni. Kacang lupakan kulit. hahaha)

Okay lah, internet i kan laju. So taknak lah duk lama-lama ngadap you je. hahaha~ (lempang lagi)

Babai. Peace yaw!

0 budak comel:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up