Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Kelahiran ahli baru 11 september 2013

As salam... finally setelah hampir 2tahun kami menanti. Akhirnya masa bulan februari 2013 dapat tahu aku dah mengandung. Masa tu pon dah 2 bulan macamtu baru aku tahu aku mengandung. Nasib tak jadi pape. Macam mana aku boleh detect aku mengandung? ha tu nanti cerita lain kali lah. hew3~

Ha sambung balik.

Sepatutnya due date aku 16 september 2013 tp terawal 5hari lak. Itu pon aku dipaksa untuk beranak haha. Al kisahnya masa checkup dekat kk 10september tu masa scan tengok2 air ketumban aku dah tinggal sikit. Ai aku pon pelik macam mana jadi sikit sebab tak ada simptom2 bocor ke pe. Awalnya doktor buat surat admit 15hb terus tukar kena admit haritu jugak Aku? Apa lagi mengelabah badan dah rasa terketar2 plus rasa nak nangis. Bukan apa takut ada pape yang buruk berlaku.

Time tu aku sorang je pergi checkup sebab 'ayahnye' time tu ada keje dekat luar. Luar kawasan ofis jer. Haha.. opsss memang selama checkup aku pergi sorang-sorang (eh pergi dengan baby yg masih dalam perut. Lupe lak..). Masa first time datang check up je 'ayahnye' ikut. Eh aku tak kisah lah sebab    dia kerja makan gaji tau. Bukan BOS yang boleh sesuka hati nak keluar  bila2 waktu pon. Lagi pon bukan boleh buat apa2 pon kalau teman aku sekali sebab aku banyak dengan nurse pastu jumpa doktor. Ha gitu..  Walaupon setiap kali check up aku akan cakap (dalam hati ler) "kan best kalau en.bunbun temankan". Aku kan ala-ala manje gituh. Ye lah bila tengok yang lain2 ada husband dorang teman. Tapi aku cool je sebab aku tengok ada jugak yang datang sendiri2 gak cam aku. hahahaha~

Okay macam jauh melalut. Bila dah doktor terus suruh admit tu dia tanya laki aku mana. Aku cakap lah kerja. Pastu doktor kata kalau en.bunbun tak dapat hantarkan, dia nak aku pergi naik ambulan jer. Gilerr.. aku rasa macam aku ni sakit tenat sampai nak naik ambulan. hehe. Terus aku cakap tak apa suami saya boleh hantar sebab dia kerja dekat je. Fuh! Aman.. En.bunbun pon jemput dan aku pon
dengan pertama kalinya pakai baju hospital yang gile besar. Nasib warna pink. Hoho. :p

Dah buat ctg bagai pastu scan dan ehem2 pastu doctor sahkan aku kena beranak esok pagi. Kena induce!!!

Pang pung pang pung..

Lahirlah puteraku seberat 3.07kg.





0 budak comel:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up