Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Cara Nak Kongsi Internet Broadband

Salam...

Korang selalu surf internet pakai broadband ke?
atau korang pakai streamyx yang tidak menghadkan jumlah pengguna dalam satu rumah.
Macam aku hanya mampu guna broadband je. Jadi kenalah kongsi-kongsi dengan en.bunbun.
Kadang-kadang berebut-rebut nak guna. Bila sampai giliran dia nak guna memanglah kelamaan.
Dia penat duduk, dia baring lak. Penat baring, dia telangkup lak. (errrr) Tapi masih lagi duk surf internet. Bila turn aku?? Uhuk~

Tapi.......




Sekarang tidak lagi. Sekarang dah berkongsi broadband dan boleh menggunakannya pada masa yang sama dengan adanya connectify



Bagi yang tak tahu apa itu connectify.
Connectify is a software router for Microsoft Windows developed by Connectify. It can convert a Windows PC with Wi-Fi device into a wireless access point. This enables users to share files, printers, and internet connections between multiple computing devices without the need for a separate physical access point or router.

Ok sekarang dah fahamkan apa itu connectify.

1. Korang perlu download connectify dan install. Download Here
2. Reboot Windows
3. Start Connectify, Fill the details and Start Hotspot.
4. Selesai. Korang boleh start guna. (hanya boleh dengan pengguna wifi)

Kalau korang bengang kenapa still tak boleh guna setelah penat lelah buat step kat atas nih.
Korang boleh teruskan dengan step dekat bawah ni. Ini kerana korang kena update wifi driver.

Windows 7
1. Klik START BUTTON, right click COMPUTER dan klik MANAGE
2. Select DEVICE MANAGER, double click NETWORK ADAPTERS
3. Cari wifi hardware dan right click dekat icon tu
4. Select UPDATE DRIVER SOFTWARE

Siap... bolehlah guna dan bergembira bersama-sama. \(^-^)/

Selamat mencuba.

p/s: 1. untuk pengguna window 7 only. (tak tahulah yang lain boleh tak)
2. sesiapa yang ada wifi kat handphone pun boleh connect.
3. digalakkan kongsi dalam 2 hingga 3 orang je. Nanti lembab nak mampus lak kn.
4. kita enjoy~

5 budak comel:

666skywalker666 said...

salam.. kongsi2 Broadband nie mmg la camnie.. best gak idea cik adik nie.. i tgh sharin' wit my mama too.. hehehe ;p

pelangi isya said...

hehe~ selamat bersharing~

kin said...

salam.. yg wifi hardware tu akn kuar pas kite da dnload connectify ni ke? sbb sy ngah tgu dnload connectify tp ade prob td, so kena dnload dr awal blk.

pelangi isya said...

Yup akan keluar lepas kita download. Bila dh dwld dia automatic akan keluar dkt side bar belah kanan bawah tu. Pastu kita isi password.

ieka laa said...

kenapa tak boleh buat password

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up