Jom tengok apa yang menarik ^^v

Exchange List

Cara Nak Buat Scroll Box


Salam...


Hey you berderet you punya blog list. Tak perlu show semualah. Buat semak blog jer.
Chop chop.. kalau korang nak jugak ada paparkan semua blog tu dan nak jimat ruang, bolehlah buat scroll box. Macam aku buat dekat blog list aku. Bukan apa.. Senang aku nak pantau semua blog yang aku follow. Kuikuikui~

Mudah je caranya.

1. Intai tajuk bloglist korang. Contoh aku punya : Linkie ♥ (copy tajuk tu siap-siap)

2. Pergi ke DASHBOARD  >  DESIGN  > korang TICK EXPAND WIDGET TEMPLATES

3. Tekan ctrl F dan paste tajuk bloglist untuk memudahkan cari bloglist dalam html. Nanti akan keluar tajuk tu dekat dalam html yang berderet tu.

4. Dekat bawah tajuk bloglist  korang mesti ada kod dekat bawah ni  
  •  <div class=’widget-content’>
5. Gantikan kod tersebut dengan kod di bawah ni
  • <div class='widget-content' style='overflow:auto; width:220px; height:400px;'>
 (korang boleh tukar saiz kotak tu mengikut kesukaan korang)

6. Sekarang korang preview dulu, tengok jadi ke tak.
7. Kalau jadi bolehlah save.

3 budak comel:

onlajer said...

boleh cuba nih

beloGIsam said...

TRY n error da menjadi,, cubala dtg engok

pelangi isya said...

Tahniah. Haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjah Mereka Pula:


up